Маникюр и педикюр

Sadbata po prastite 

Как да изберем лак според формата на ноктите

 Правилно подбраният лак за нокти е прекрасно допълнение към целия образ. Този детайл акцентира на индивидуалността, а също отлично подчертава вкуса ви. Но ако се случи обратното може да развали впечатлението, както на маникюра и на целия образ. Често, когато си купуваме лак, едва ли се замисляме подходящ ли е той на формата на ноктите. Основният критерий за избор, по правило е цвета и бранда, собствените предпочитания и модните тенденции. Оказва се, че формата на ноктите, пръстите и дланите също играе немалка роля при този избор. Решихме да проучим темата и да разберем кой цвят най-добре подхожда на широките, тесните, дългите, малките нокти.

Широки нокти - Това винаги е възможност да дадем воля на фантазиите си и да направим оригинален маникюр с рисунки и графика. Истината е, че този начин прави пръстите и ноктите прекалено големи, затова понякога изглеждат малко грубовато. За да не се получава нещо подобно е необходимо да помните, че за широките нокти най-подходящи са тъмните оттенъци. Също така е необходимо да нанасяте не върху цялата пластина, а само в средата, като отстрани оставите нелакирани лентички. По този начин визуално ноктите ви ще изглеждат по-тънки.

Ако ноктите ви са малко по-груби е препоръчително да използвате прозрачна основа. Тя помага да направите ноктите визуално равни и да нанесете основния цвят.

 

Ако притежавате тесни нокти и малки пръсти е най-добре да изберете червените и розови нюанси. Именно те увеличават визуално ноктите и ги правят по-изразителни. Най-добре е да нанесете лака по цялата пластина. По този начин пръстите визуално ще се удължат.

 

Малки длани и къси пръсти също е разрешим проблем. Преди да лакирате ноктите, внимателно премахнете кутикулите по края, за да ги направите визуално по-дълги. Спрете избора си на червените и тъмните нюанси. Тези малки хитрости ще ви помогнат визуално да направят ноктите по-дълги и женствени.

Големите нокти, по правило е необходимо малко да се намалят, за да не се набиват на очи. За това специалистите препоръчват да се избират светлите и нежните нюанси на лака. Такива цветове не бива да привличат вниманието към ноктите, а лака трябва да се слива плавно с кожата. Истината е, че не бива да забравяте, че цвета на лака е необходимо да е два тона по-тъмен от цвета на кожата.

На дългите нокти и пръсти идеално подхождат тъмните и наситени нюанси. Естествено, най-добре е маникюрът да е безупречен, защото такава форма и цветове привличат вниманието. Единственото табу, което се препоръчва за притежателките на млечна и бяла кожа, е да избягват черния или прекалено наситения бордо цвят, защото това визуално ще развали впечатлението за маникюра им.

Промо Бюлетин

Абонирайте се за нашият "Промо Бюлетин" за да получавате актуалните ни промоции и намаления.

Карта

Свържете се с нас

Можете да се свържете с нас :
на мобилен: 0885 / 25 30 69 ;
на email:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  ;
или използвайте нашата контакт форма

 

гр. София, ул. Цветна градина 24 (успоредна на бул. Арсеналски)